INFORMACIÓ per a GRUPS  

Us oferim tant el lloguer íntegre de totes les instal·lacions, com la possibilitats de que us donem servei de mitja pensió o pensió completa. En el cas de lloguer íntegre, us podem oferir (per encàrrec) plats cuinats de qualitat per la vostra comoditat, a punt perquè us ho escalfeu i serviu.
 

PENSIÓ COMPLETA  per a grups d'activitats, empreses, escoles, etc... Consulteu preus per a 1 nit o be a partir de 2 nits

Consultar preus especials per estances llargues en temporada baixa.

El tipus de servei es de Auto servei. Preparem un únic menú, que inclou: 1er plat, 2n plat, postre pa, aigua i vi. Si venen nens, fem un menú especial adaptat per a ells. Si hi ha persones amb problemes d'intoleràncies i/o alèrgies també fem un menú adaptat per ells (és imprescindible que avisin amb prou antelació).

Donem servei de bar i cafeteria, per tant, no es poden portar begudes ni alcohol. Si voleu quelcom molt concret ens ho podeu encarregar. 

 

LLOGUER ÍNTEGRE (1 nit: consultar preus)

LLOGUER ÍNTEGRE (a partir de 2 nits)

Dormir a partir de 2 nits amb lloguer íntegre persona - 38,00 € nit

Possibilitat de check out, estada del diumenge sense límit d'hora de sortida, segons disponibilitat (consultar preus)

EN AMBDUES VERSIONS DE LLOGUER:

Mínim a cobrir les places amb exclusivitat 20 persones. Cabuda fins a 32 persones.

Consultar preus per temporada alta (ponts, Festius, Setmana Santa, Nadals i època vacacional de juliol i agost)

Hora d'entrada o check in: a partir de les 14h (les 16h al juliol i l'agost)

Hora de sortida o check out: fins les 12h

Taxa turística de 0,50€ persona a partir dels 16 anys/nit
 
Acceptem mascotes, amb un suplement de 10,00€ mascota / dia
Les mascotas no podràn accedir a les zones comuns, i sempre hauràn d'estar acompanyades per algun dels propietaris, que seràn responsables en tot moment de possibles danys personals i/o materials.
 

CONDICIONS DE CANCEL·LACIÓ

POLÍTICA DE CANCEL·LACIÓ: Segons la normativa autonòmica de Cataluña de cancel·lació de reserves en hotels, "l'anul·lació de la reserva dins dels 15 dies anteriors a la data d'ocupació de l'habitació podrà ocasionar la pèrdua de la quantitat entregada a compte, que quedarà a disposició de l'establiment hoteler. En cas contrari, aquesta quantitat es tornarà al client". (Art 18, Dcto 53/94)


"Quan el client de l'establiment hoteler abandoni l'habitació abans de la data fins la qual tenia reservada, l'establiment podrà demanar l'equivalent al 40% del preu total dels serveis que queden per utilitzar" (Art.21, Dcto 53/94). En el nostre cas, us donem la opció del pagament del 100% dels serveis contractats i, l'equivalent als serveis no gaudits, us ho guardem en dipòsit durant 6 mesos per a que pogueu venir en una altra ocasió.

 POLÍTICA DE CANCEL·LACIÓ ESPECIAL PONTS i FESTIUS: l' anul·lació de la reserva dins dels 15 dies anteriors a la data d'ocupació de l'habitació, ocasionarà la pèrdua de la quantitat entregada a compte. En cas d'avandonar l'habitació abans de la data fins la qual es tenia reservada, s'haurà d'abonar el 100% dels serveis contractats.

 CONFIRMACIÓ DE LA RESERVA

La reserva quedará confirmada en el moment que es faci efectiu l'ingrés de l'import demanat per l'establiment en concepte de "Reserva".

Privacitat i galetes (cookies): aquest web utilitza galetes -de tercers- amb finalitats estadístiques i de servei. En fer click en el botó "Acceptar", acceptes l'ús que fem de les galetes.
Per més informació: Ús de les cookies